Konsertrecension - Sweet

Konsertrecension av Sweet

 

Örebro - 26/2 2016

 
 
Folkmassan började blygsamt närma sig scenen. Sweet var den andra akten under kvällen som förgylldes med de andra veteranerna Slade och Smokie. Uppträdandet blev något försenat men det kändes ändå helt okej när Deep Purples "Demons Eye" spelades genom högtalarna.
 
 
I väntans tider....
 
 

Redan innan dom drog igång verkade det vara problem med den ena gitarrförstärkaren. Något som Andy Scott var tämligen missnöjd över. Hans humör var inte direkt på topp under kvällen. Han kastade bland annat plektrumen på golvet och pekade ilskt mot roddarna under kvällens gång. Men efter att ha fått en drink blev humöret mer på hans sida.

 

 

Dom öppnade med hitlåten ”Action” och fortsatte med en mashup av Ace Frehleys ”New York groove” och Alicia Keys ”Empire state of mind”. Efter det avlöstes hit efter hit och publiken verkade nöjd. En del av konserten körde dom några låtar akustiskt, bland annat ”Poppa Joe” och ”Coco”. Andra låtar dom spelade under kvällen var ”Wig wam bam”, ”Hellraiser”, ”Fox on the run”, ”Little Willy” och många fler.

 

 

 Lite akustiska låtar.

 

 

Andy Scott som var den enda originalmedlemmen kvar i gruppen spelade på bra och tog ofattbart höga stämmor. De andra grabbarna, eller gubbarna, verkade ha kul och även dom var duktiga. Något som dock drar ner betyget en aning var att dom inte verkade ha lika kul tillsammans, vilket akten Slade som spelade innan verkligen hade! Även om dom i Sweet egentligen var skickligare musiker, hade mer komplicerade låtar och mycket stämsång så slog ändå inte den grymma musikaliteten spelglädjen och spexandet med publiken som tidigare akten hade.

 

 
Konserten avslutades med två extralåtar. Först ”Blockbuster” och avslutningsvis ”Ballroom blitz”.

 

 

Jag tycket att dom var väldigt tekniskt duktiga och ett stort plus för mycket stämsång! Dock så verkade dom själva inte ha lika kul som publiken. Om det var på grund av Andy Scotts humör eller ej kan jag inte svara på. 

 

 

Jag ger Sweet 7/10 v-gitarrer!

 

 

(Bilderna är mina egna) 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Cornelias Hårdrock

En hårdrockstidning i bloggformat

RSS 2.0